Cheese-cannabissorternes fascinerende historie

Cheese Genetics

Stort set alle cannabisrygere og -dyrkere kender Cheese-sorten. Denne titan er stadig populær, selv nu om dage hvor der findes et hav af superpotent cannabisgenetik. Her kan du lære alt, hvad du har brug for at vide om denne legende, og hvor den oprindeligt stammer fra. Vi gennemgår også, hvordan du dyrker nogle af vores bedste Cheese-sorter.


Hvad er Cheese-cannabis?

Cheese-sorten har en fast plads på listen over klassiske cannabisvarianter. Sorten har en interessant historie, som starter i USA og slutter i Storbritannien. Selvom de moderne tider har givet os sorter med rekordhøje THC-indhold og lækre, søde terpenprofiler, er Cheese et nostalgisk minde om de gode gamle dage.

Cheese er kendt i hele verden for sin karakteristiske osteagtige smag og aroma, og derudover leverer den også fysisk afslappende virkninger uden at gøre brugeren fuldstændig låst fast til sofaen. Den er populær blandt både dyrkere og rygere, og mange avlere har brugt Cheese-generne til at skabe nye sorter, der alle tilbyder aromatiske hints af deres velsmagende forgænger.

Er Cheese det samme som Skunk?

Ikke helt. Cheese-sorten og Skunk #1 har meget til fælles, men de er to forskellige sorter. Som du vil opdage, når du læser om Cheese-sortens historie længere fremme, opstod denne sort først som en fænotype af Skunk #1, efter den ankom til Storbritannien. Både Skunk #1 og Cheese deler samme forfædre, men miljøpåvirkninger, der permanent ændrer generne, førte i sidste ende til skabelsen af Cheese.

Sorten adskiller sig fra Skunk #1 på flere måder, bl.a. når det kommer til smags, virkninger og vækstegenskaber. Cheese var til at starte med en klonet sort, men avlere begyndte senere at dyrke stiklinger til frø og stabilisere planterne for at efterligne den originale fænotypes aromatiske profil.

Skunk vs Chesee Cannabis Strains

Hvad er historien bag Cheese-sorten?

Cheese-marihuanas historie startede i USA i 1980'erne. Her besluttede den legendariske avler Sam "Skunkman" fra Sacred Seeds at fylde kufferten med sine specielle cannabissorter og rejse til den nye cannabis-hub i Amsterdam. Skunk #1 var ét af de unikke frø, som Sam tog med sig på rejsen. Sorten blev hurtigt populær pga. dens kraftfulde virkninger og skarpe aroma – som skyldes et højt indhold af flygtige svovlforbindelser.

På trods af denne fænotypes fristende egenskaber, stødte dyrkere i landet hurtigt på problemer. Selvom den kraftfulde aroma af disse knopper gjorde Skunk #1 til et øjeblikkeligt hit, var de på ingen måde diskrete, og mange avlere fik besøg af politiet, da deres planter gik over i blomstringsfasen. Skunk #1 var dog stadig eftertragtet, men avlerne var tvunget til at innovere yderligere og producere sorter med en mere diskret aroma. Avlere i Storbritannien hørte om denne nye genetik, og i slutningen af 1980'erne ankom frøene til England.

Her opdagede en ukendt avler en speciel fænotype, der havde en unik osteagtig aroma, som de almindelige Skunk #1-planter ikke havde. For at bevare fænotypen tog avleren en stikling, der til sidst endte i hænderne på The Exodus Collective. England var kendt for social aktivisme og kæmpestore fester, og Cheese-marihuana blev enormt popularitet inden for den britiske cannabisscene, og det har den stort set været lige siden.

Er Cheese en potent sort?

Den britiske Cheese-sort er ikke nær så potent som mange af de moderne hybrider, men alligevel vil mange garvede cannabisrygere sige, at det på ingen måde ødelægger Cheese-oplevelsen. Sorten har et THC-indhold på ca. 20 %, men denne cannabinoid er ikke alene om at producere virkningerne. Der er andre ting, som bl.a. terpenerne, der er med til at forstærke oplevelsen og skabe en opløftende og euforisk virkning, der bestemt ikke bør undervurderes.

Den intense aroma og tiltrækningskraft af Cheese-cannabissorter

Den britiske Cheese-sort producerer respektable udbytter og behagelige virkninger, men det er dens aromatiske profil, der virkelig får den til at skille sig ud fra mængden. Det er hovedårsagen til, at Cheese-marihuana stadig er så populær den dag i dag. Den indeholder flere forskellige terpener, som bidrager til dens unikke aroma. Det gælder bl.a. terpinolen, ocimene og myrcen, som byder på noter af mynte, frugt og urter.

Det er dog primært de flygtige svovlforbindelser (VSC'er) i Cheese, vi kan takke for dens unikke aroma og smag. Det er disse kraftfulde forbindelser, der er ansvarlige for lugten af hvidløg, løg, ost og æg. Selvom det måske ikke lyder så tiltalende, tilføjer disse forbindelser en overraskende velsmagende og lækker karakter til specifikke sorter.

I Cheese-knopper er de kraftfulde noter fra VSC'er ansvarlige for den gennemtrængende duft af – ja, du gættede rigtigt: ost! Du får dog også en snært af hvidløg. Derudover bidrager terpenerne samtidig til subtile frugt- og blomsteragtige dufte, der er med til at afrunde smagen.

RQS-kollektionen af Cheese-cannabissorter

Vores dygtige avlere hos RQS elsker Cheese-marihuana. I løbet af årene har de udnyttet den originale sort og dens nære slægtninge til at skabe nye Cheese-cannabisvarianter. Ved at krydse dem med en række legendariske gener, har de formået at producere nogle af de lækreste og mest produktive sorter, der findes. Se disse sorter nedenfor.

Royal Cheese

Royal Cheese er en af de mest stinkende Cheese-typer, der findes. Start med at så dine frø direkte i potterne. Sørg for, at jorden er godt vædet, indtil de begynder at spire op af jorden i løbet af 2-3 dage. I slutningen af uge 2 har du en robust og sund kimplante med flere ægte blade, og som er ca. 7 cm høj. I løbet af uge 4 vil din plante være ca. 26 cm høj, og den vil være udstyret med store vifteblade og en tyk, robust hovedstamme.

Royal chesee

Vi foreslår, at du påbegynder blomstringsfasen i uge 6. På det tidspunkt vil din plante have en tæt og lækker krone. I løbet af uge 9 vil din plante være fyldt med knopper, og du vil begynde at bemærke sortens skarpe aroma berede sig i dyrkningsrummet. Royal Cheese er en hurtigblomstrende sort, så den er kun ca. 7-8 uger om at blive moden. Du kan høste op til 550 gram pr. m² fra indendørs planter og op til 550 gram pr. plante, hvis du dyrker den udendørs.

Royal Cheese serverer et THC-indhold på 19 % og en lækker smagsblanding af slik, ost og frugt. Du vil nyde dybt stenende fysiske virkninger, hver gang du fyrer op under disse knopper.

Royal Cheese FF (hurtig blomstring)
Old School Skunk x Afghani
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 uger
THC: 17%
Sativa 40% Indica 60%
550 - 600 gr/plant
130 - 200 cm
Tidlig oktober
Balanceret, Klar, Stenet

Køb Royal Cheese FF (hurtig blomstring)

Royal Cheese Auto

Royal Cheese Auto er den automatisk blomstrende version af Royal Cheese, og den leverer lækre knopper på en brøkdel af tiden. Denne hurtige auto spurter gennem hele vækstcyklussen i løbet af kun 11-12 uger, fra frøet spirer. Så dine frø direkte i jorden sammen med et drys mykorrhizasvampe for at sikre optimal udvikling af rodsystemet. I slutningen af uge 2 vil din kimplante være ca. 7-8 cm høj. På det tidspunkt skal du sørge for, at du holder luftfugtigheden på omkring 60 %. Anvend træningsteknikker med lav stress i uge 3, da din plante vil begynde at udvikle de første blomster i løbet af uge 4.

Royal chesee auto

Skift til næringsstoffer, der er specifikt udviklet til blomstrende planter i starten af uge 5. Overvej at tynde lidt ud i bladene, så du forbedrer luftstrømmen og lyseksponering for de unge knopsteder længere inde i planten. Start udskylning 2 uger før, du planlægger at høste. Du kan høste op til 475 gram pr. m² indendørs og 160-210 gram pr. plante udendørs, så sørg for, at du har rigeligt med opbevaringskrukker.

Royal Cheese Auto har et THC-indhold på 15 % og en lækker smag af ost, peber og skunk. Dens smag og virkninger er meget lig den originale Cheese-sort. Brug disse knopper i en vaporizer til tørre knopper for at få den fulde smagsoplevelse, og nyd de milde stenede virkninger.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 uger
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Fysisk afslappende, Stenet

Køb Royal Cheese Auto

Blue Cheese

Gør dig klar til, at dine smagsløg kommer på overarbejde med Blue Cheese. Denne sort er en efterkommer af Original Cheese og Oregon Blueberry Blend, så disse knopper byder på exceptionelle niveauer af VSC'er og frugtagtige terpener. Forbered et dyrkningsrum, eller vælg et sted, der kan klare planter, som bliver op til 160 cm høje indendørs og 200 cm udendørs. Spir dine frø i et glas vand og plant derefter spirerne i deres endelige potter, når deres pælerod er blevet 2 cm lange. Hvis du dyrker indendørs, skal du tænde dine lys, så snart planten dukker op af jorden. I uge 3 vil din plante være 50 cm høj. På det tidspunkt skal du beslutte dig for, om du vil anvende træningsteknikker for at holde dine planter under 100 cm i højden, eller om du vil lade dem gro, som de vil, for at opnå deres maksimale indendørs højde.

Blue chesee

Før dem over i blomstringsfasen omkring uge 6-7. En uge senere vil du bemærke en mild duft, der begynder at sprede sig i luften. I uge 9-10 begynder knopperne at svulme op, og det er nu, du skal begynde at implementere strategier for, hvordan du vil håndtere lugten. Vent til størstedelen af pistillerne bliver orange, før du høster omkring uge 13-14. Du kan forvente op til 550 gram pr. m² fra indendørs planter.

Nyd de afslappende og stenede virkninger drevet af et THC-indhold på 19 %. Blue Cheese indeholder et mellemhøjt CBD-indhold, som hjælper med at bløde oplevelsen lidt op. Den lækre smag af slik, ost og frugt gør, at du uden tvivl vil vende tilbage til denne sort igen og igen.

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 uger
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Sen september
Fysisk afslappende, Klar, Stenet

Køb Blue Cheese

Blue Cheese Auto

Hvis du er så ivrig efter at smage, hvad Blue Cheese har at byde på, at du ikke kan vente, skal du helt sikkert have fingrene i Blue Cheese Auto-frøene. Denne efterkommer af Blueberry, den originale Cheese-sort og ruderalis-gener giver dig smukke lilla-grønne knopper og en dejlig osteagtig smag. En uges tid efter spiring står du med en kimplante, der er ca. 2 cm høj. Denne sort nyder især godt af flydende tang- og fiskeekstrakt samt ormekompostte under den vegetative fase. Brug dine foretrukne træningsteknikker omkring uge 3 af den vegetative fase, hvis du vil holde dine planter i en kompakt størrelse på 40-60 cm gennem hele vækstcyklussen. I uge 4 vil din plante stå med en tyk og robust stilk, store, voksagtige vifteblade og nye knopper.

Blue chesee auto

Skift til Bat Guano og fermenteret frugtjuice under blomstringen for at imødekomme plantens behov for mere fosfor. I uge 8 vil du bemærke en kraftfuld osteagtig aroma i dit dyrkningsrum. Du kan bruge aktive kulfiltrer til at begrænse stanken indendørs. Hvis du leder efter en måde at skjule lugten udendørs, fungerer ledsagerplanter som mynte og basilikum godt. Du kan forvente at høste op til 375 gram pr. m² indendørs og 60-110 gram pr. plante udendørs.

Dine smagsløg bliver virkelig sat på arbejde, når den kraftfulde smag af ost, jord, frugt og peber rammer tungen. Efterhånden som smagen fortager sig, vil du mærke, hvordan de opløftende virkninger begynder til at tage fat.

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 uger
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10–11 Uger efter spiring
Klar, Opløftende

Køb Blue Cheese Auto

Fast Eddy Automatic CBD

Hvis du leder efter en hurtigvoksende sort med en lækker smag, så lad os introducere dig for Fast Eddy Automatic CBD. Denne sort har et højt CBD-indhold og stammer fra Cheese, Juanita la Lagrimosa og ruderalis-gener. Når du først har spiret dine frø, spurter denne sort gennem hele vækstcyklussen i løbet af kun 10-12 uger. I slutningen af den første uge af den vegetative fase står du med en kimplante, der er 5 cm høj. Sørg for, at du holder luftfugtigheden på ca. 70 % for at fremme sund vækst. Denne Cheese-cannabisplante når op i en højde af 18 cm omkring uge 3. Bøj og bind forsigtigt toppen af planten ned på siden af potten, så sidegrenene kan skyde i vejret for at danne en flad og produktiv krone. I løbet af uge 4 begynder de første blomster at dukke op, og det markerer overgangen til blomstringsfasen.

Fast eddy CBD

I løbet af den anden uge af blomstringsfasen, vil du begynde at lægge mærke til, at de unge knopper er pakket med hvide pistiller. I løbet af uge 3 af blomstringsfasen begynder den kraftfulde, karakteristisk ostearoma at sprede sig i dit dyrkningsrum. Start udskylningen 2 uger før høst for at opnå de bedst mulige knopper. Du kan forvente at høste op til 450 gram pr. m² fra indendørs planter og 80-130 gram pr. plante, hvis du dyrker denne sort udendørs.

Fast Eddy Automatic indeholder 9 % THC og et tilsvarende CBD-indhold, så du kan holde dig klar i hovedet samtidig med, at du føler, at du svæver på en sky. Nyd en lækker smag af ost, citrus og jord.

Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 uger
THC: 9%
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10%
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
10-12 Uger efter spiring
Beroligende, Klar

Køb Fast Eddy Automatic CBD

Er du fyldt 18 år?

Indholdet på RoyaQueenSeeds.com er kun egnet til voksne og er forbeholdt myndige personer.

Sørg for, at du kender loven i dit land.

Når du klikker på ENTER, bekræfter
du, at
du er fyldt 18 år.