.
De 10 største begynderfejl under madlavning med cannabis
Uanset, om du aldrig har prøvet at lave mad med cannabis, eller om du aldrig helt har fået det til at lykkes, tager vi her et kig på de typiske fejl, som folk begår, når de laver mad med cannabis. Læs videre for at rette op på dine fejl og træd ind i en verden af kulinariske cannabislækkerier.
Indhold:
- Du bruger rå cannabis til tilberedning
- Du kværner din cannabis alt for fint
- Du bruger for mange penge på dine knopper til spiselige produkter
- Du glemmer at tilsætte vand til din olie eller dit smør
- Du presser hver og en dråbe ud af din infusion
- Du tester ikke potensen af din infusion før tilberedning
- Du glemmer at røre og fordele
- Du ved ikke, hvordan du kan bruge koncentraterne
- Du tager ikke højde for portionsstørrelse
-
Du tager ikke højde for den valgte sort
- • højt thc-indhold til en stærk virkning: royal gorilla
- • aromatisk sort med et højt terpenindhold: lemon shining silver haze
- • et afbalanceret forhold mellem thc og cbd til en afslappet virkning, som holder dig klar i hovedet: medical mass
- • højt cbd-indhold for en beroligende virkning: solomatic cbd
Der findes så mange opfindsomme måder at nyde cannabis på, og spiselige fødevarer er en af vores favoritter. Nedenfor gennemgår vi nogle af de mest almindelige fejl, du skal undgå, så du kan lave lækre, potente spiselige produkter hver gang.
1. DU BRUGER RÅ CANNABIS TIL TILBEREDNING
Hvad er den største begynderfejl, du kan begå? Et forsøg på at lave mad med rå cannabis.
For at aktivere THC og/eller CBD i cannabis skal den udsættes for varme. Denne proces kaldes decarboxylering. Det lyder måske kompliceret, men det er faktisk ret simpelt. Start med at forvarme din ovn til 110-120 grader. Spred dit cannabis ud på en bageplade med bagepapir, og sæt det hele i ovnen i ca. 1 time. Sørg for, at du flytter lidt rundt på knopperne mindst en gang hvert 15. minut – forbindelserne skal aktiveres, ikke brændes af.
Når du fremstiller cannabutter (cannabissmør), skal du huske, at holde temperaturen lav og stabil i længere tid. Hvis du har en slowcooker, er det helt perfekt.
Husk: Du SKAL decarboxylere dine knopper, før du tilsætter dem i fedtstoffer.
2. DU KVÆRNER DIN CANNABIS ALT FOR FINT
Selvom nogle cannabiskokke anbefaler, at du kværner din cannabis med en foodprocessor eller kaffekværn, er der gode grunde til ikke at gøre det. Hvis du pulveriserer dine knoppen, får dine spiselige produkter en græsagtig smag, som du højst sandsynligt ikke vil bryde dig om, og det dit smør eller din olie vil blive grøn. Brug i stedet en grov kværn - ideelt set skal du gå efter en konsistens, der minder om groft salt.
3. DU BRUGER FOR MANGE PENGE PÅ DINE KNOPPER TIL SPISELIGE PRODUKTER
Lidt rækker langt. Mange nybegyndere spilder en masse knopper, når de begynder at eksperimentere i køkkenet. Du har som regel ikke brug for ret meget cannabis for at opnå det ønskede resultat. Se denne opskrift på cannabutter for at få en idé om, hvor meget du skal bruge.
I modsætning til når du ryger cannabis, behøver du ikke kun gå efter de bedste knopper. Du kan også udtrække værdifulde cannabinoider fra drys, stilke, blade og materiale fra trimning af din plante. Drys er de resterende små stykker i bunden af dit opbevaringsglas, der ofte indeholder en blanding af flere slags cannabis. Kommercielle køkkener, især i USA, bruger ofte blandede sorter til madlavning. Hvis du kan finde det, så overvej den mulighed, og gem de gode sager til rygning.
4. DU GLEMMER AT TILSÆTTE VAND TIL DIN OLIE ELLER DIT SMØR
Selvom nogle purister hævder, at det er en myte, er det et godt trick at tilsætte vand i din infusion. På denne måde brænder dit smør eller din olie ikke på, og dine cannabinoider nedbrydes ikke. Der er ikke nogen rigtig mængde af vand, men forsøg dig frem ved at bruge mindst lige så meget vand, som du bruger olie eller smør. Vandet fordamper. Du vil også bemærke forskellen i dit færdige produkt, da det ikke bliver grønt.
5. DU PRESSER HVER OG EN DRÅBE UD AF DIN INFUSION
Efter infusion af cannabutter skal du langsomt og forsigtigt presse den. Som med så meget andet madlavning er ostelærred det bedste filter, da det kun er olien, der siver igennem. Pas med at presse for hårdt, så du ikke ender med overskydende plantemateriale i din blanding. I stedet skal du gøre det forsigtig ved at lade den filtrere over en skål, så tyngdekraften gør arbejdet for dig.
6. DU TESTER IKKE POTENSEN AF DIN INFUSION FØR TILBEREDNING
Madlavning med cannabis behøver ikke at være russisk roulette. Det er vigtigt at kontrollere styrken, især hvis du afprøver en ny opskrift. Test, hvor kraftig din infusion er, før du begynder at lave mad.
Smag en lille teskefuld af dit nylavede fedtstof. Vent en time, og vurder virkningerne. Det hjælper dig med at estimere styrken af dit produkt.
Et andet alternativ er at starte med at bruge din infusion som en topping eller putte ganske lidt i en opskrift. Dette er en nem måde at kontrollere dosen på, teste virkningerne sammen med mad, og se, hvor lang tid det tager, før virkningerne tager fat.
7. DU GLEMMER AT RØRE OG FORDELE
Når du tilsætter cannabutter eller olie i en opskrift, skal du sørge for, at den fordeles jævnt. Ellers risikerer du, at nogle mennesker ikke mærker noget som helst, mens andre ender på månen. Vær omhyggelig med at blande det hele godt sammen.
8. DU VED IKKE, HVORDAN DU KAN BRUGE KONCENTRATERNE
Madlavning med færdigkøbte koncentrater er også lidt af en kunst, der kræver lidt øvelse.
Madlavning med kief er sjovt og nemt. Den fine struktur gør at kief opløses øjeblikkeligt i væsker og fedt, nogle gange endda ved stuetemperatur. Hash kræver dog lidt forberedelse, og det afhænger også af konsistensen. Tør hash kan kværnes i en foodprocessor. En klæbrig variant skal opvarmes, indtil den smelter.
Husk, at cannabiskoncentrater er stærkere end normale knopper, så du har brug for mindre for at opnå den samme styrke.
9. DU TAGER IKKE HØJDE FOR PORTIONSSTØRRELSE
Når det kommer til styrken af dine spiselige fødevarer, er det vigtigt at beregne doserne. Nu om dage indeholder de fleste knopper i gennemsnit mellem 15-20% THC, men hvilken betydning har det for madlavning?
Hvis vi forestiller os, at vi lever i en verden, hvor 100% af THC-indholdet i planten overføres til dine spiselige fødevarer, beregnes en sort med 20% THC-indhold således:
1 gram knopper = 1000 mg tørvægt = 200 mg THC
Så hvis du lavede en portion af et spiseligt produkt for begyndere (normalt mellem 5-10 mg pr. portion), ville du have til 20 portioner i 1 gram cannabis. Men i den virkelige verden får du ikke 100% ud af planten - i stedet kan du forvente at få omkring 50%. Så for at fremstille 20 spiselige portioner fra en sort med et 20% THC-indhold skal du bruge 2 gram knopper.
10. DU TAGER IKKE HØJDE FOR DEN VALGTE SORT
På nøjagtig samme måde som når du ryger cannabis, har de forskellige sorter forskellige virkninger. Selvom dette har noget at gøre med plantens genetik (indica eller sativa), vil du opdage at specifikke cannabinoid- og terpenprofiler spiller den største rolle her.
Terpener er ansvarlige for en plantes smag og aroma. I takt med at vi lærer mere om cannabis, har man fundet ud af, at terpener også spiller en vigtig rolle i plantens virkninger.
Entourage-effekten er et kemisk synergifænomen, der opstår mellem forskellige stoffer i cannabis, når de indtages sammen. Det er gældende for THC, CBD, terpener såvel som de andre utallige forbindelser i planten.
Alt afhængig af, hvilken virkning du leder efter, er disse fire sorter nedenfor et godt udgangspunkt til fremstilling af spiselige produkter:
• Højt THC-indhold til en stærk virkning: Royal Gorilla
Royal Gorilla er en hybrid med 50% indica og 50% sativa, og den har en terpenprofil, der er domineret af fyr. Den har en cerebral virkning og en afslappende fysisk virkning, der får hele kroppen til at slappe af. Sorten har et THC-indhold på eller over 25%, så den skal bestemt ikke undervurderes! Vær forsigtig med doseringen.
Fat Banana
Banana x OG Kush | |
350 - 400 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
8 - 10 uger | |
THC: 25% |
Sativa 30% Indica 70% | |
450 - 500 gr/plant | |
170 - 200 cm | |
Sen september | |
Beroligende |
• Aromatisk sort med et højt terpenindhold: Lemon Shining Silver Haze
Lemon Shining Silver Haze har en høj koncentration af limonen og gør dig stenet og høj. Limonen er kendt for sine citrusagtige dufte, hvor nogle isomerer dufter af appelsin og andre af citron. Uanset hvad, efterlader Lemon Shining Silver Haze dig forfrisket og med trang til mere.
Lemon Shining Silver Haze
Lemon Skunk x Shining Silver Haze | |
600 - 650 gr/m2 | |
80 - 140 cm | |
9 - 10 uger | |
THC: 21% |
Sativa 75% Indica 25% | |
650 - 700 gr/plant | |
130 - 170 cm | |
Midt oktober | |
Balanceret, Klar, Stenet |
• Et afbalanceret forhold mellem THC og CBD til en afslappet virkning, som holder dig klar i hovedet: Medical Mass
Hvis du leder efter noget med en beroligende virkning, der ikke gør dig alt for høj, kan du forkæle dig selv med den krydrede og søde Medical Mass. Den har en afslappende virkning og holder dig klar i hovedet. Medical Mass indeholder omkring 10% THC og 10% CBD, og det er en god kandidat til fremstilling af spiselige produkter med mellemstyrke.
Medical Mass
Critical Mass x CBD dominant plant | |
500 - 550 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
10 - 11 uger | |
THC: 10% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
120 - 150 cm | |
Sen september | |
Beroligende, Fysisk afslappende |
• Højt CBD-indhold for en beroligende virkning: Solomatic CBD
Hvis du udelukkende er interesseret i CBD og ikke vil være høj, er Solomatic CBD et fantastisk alternativ til Lemon Shining Silver Haze. Den har en lignende terpenprofil, men uden den høje virkning fra THC. Den indeholder dog op til 21% CBD!
Solomatic CBD
Diesel CBD x Asia CBD Auto | |
150 - 200 gr/m2 | |
50 - 100 cm | |
7 - 8 uger | |
THC: 1% |
Sativa 20% Indica 70% Ruderalis 10% | |
30 - 80 gr/plant | |
60 - 100 cm | |
10–11 Uger efter spiring | |
Klar, Mild |